Al ruim tachtig jaar is Bakkerij Kruijmer een begrip in Huizen. Dagelijks worden er ambachtelijke broden, speculaas, taarten en banket gebakken en verkocht in de winkel aan de Hellingstraat 14. De bakkerij is in 1933 opgezet door Henk Kruijmer, die het pand van Bakker Rebel overkocht. Broers Luik en Kees hielpen met brood ventten. Hun roggebrood werd door bakkers uit het hele Gooi gekocht.
Toen zij tijdens de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) in Duitsland tewerkgesteld werden, nam hun zus de bezorging van hen over. Aan de periode in Duitsland heeft Bakkerij Kruijmer toch nog iets positiefs overgehouden: de wikkelkoek, een ambachtelijk kerstbrood met een vulling van amandelspijs, boter, kaneel en rozijnen, dat in december met duizenden tegelijk over de toonbank vliegt. Maar Kruijmer staat toch vooral bekend om zijn Huizer speculaas, een recept dat al sinds 1933 hetzelfde is. Want aan kwaliteit hoeft nu eenmaal niets veranderd te worden.
Bakkerij Kruijmer